Den stora cowboyepoken var mellan åren 1865- 1880. De flesta cowboys var unga män som var återvändande soldater efter kriget. Dom försörjde sig genom att driva boskap från Texas och norrut. Det var ett slitsamt, farligt och mödosamt arbete.

 

Texas är den största kontinentala delstaten i USA och det är torrt och varmt. Vi brukar uttrycka det, att det är "hett som i helvetet". Att driva boskap gav mat för dagen, en sadel att lägga huvudet på eftersom man sov under bar himmel.

 

Man hade en lägereld där man kunde värma sin mat och som gav skydd mot de vilda djuren. Maten bestod oftast av bönor, torkat kött och kaffe. Ibland kanske man hade en gitarr så man kunde sjunga någon visa för sin hjord, visan handlade oftast om sorgliga saker, att hästen var död och att flickan hade gått ifrån honom.


När arbetet med att driva sin gjord var slutfört fick man om man hade tur några dollar som lön.

  

Glädjen var då, för en ung cowboy att komma till en stad där man kunde bo på hotell med en ren säng. Där fanns det möjlighet att ta sig ett varmt bad. Man kunde äta sig riktigt mätt och där fanns lite flärd i form av glad musik och söta flickor.

 

I alla städer fanns ett hyrstall där också hästen "den bäste vännen" kunde få sin vila. Kyrkan har sin givna plats i varje Amerikans hjärta och ingår som en naturlig del i den stad dit vår unge cowboy anlände. Church Street Saloon har i sin verksamhet alla dessa detaljer beskrivna. Vårt hyrstall drivs av en man som heter Sammy. Vår mest aktade glädjeflicka heter Lovely Lola, hon har till och med en kaffedrink uppkallad efter sig. Vi spelar helst gammal genuin countrymusik, men även vissa moderna inslag och en del gospelmusik finns med i musikutbudet.

 

Church Street saloons viktigaste innehåll är trots allt vår goda mat i väl tilltagna portioner och med den vill vi visa kärleken och omtanken om våra gäster.

 

 

 

Church Street Saloon,Kyrkogatan 11, 803 20 Gävle Telefon 026-12 62 11, info@churchstreetsaloon.se

Copyright 2016 Church Street Saloon